Pippi Långstrump uppmärksammas med jättemedalj

Pippi Långstrumps 70-årsjubileum har firats rejält under året och nu uppmärksammar Mynthuset Sverige jubilaren med en förgylld jättemedalj.

Medaljen har producerats med godkännande från rättighetsinnehavaren Saltkråkan AB och motivet baserar sig på en av Ingrid Vang-Nymans klassiska Pippi-illustrationer.

Mynthuset har verkligen åstadkommit en magnifik medalj. Storleken gör också att alla Pippi-detaljer kommer till sin rätt på ett fint sätt, säger Olle Nyman, VD på Saltkråkan AB

På medaljens framsida återfinns den klassiska illustrationen av när Pippi Långstrump flyttar in i Villa Villekulla, ur boken Känner du Pippi Långstrump? Medaljens baksida återger ett porträtt av författarinnan själv, Astrid Lindgren.

Det är inte alla förunnat att få uppmärksamma en av världens genom tiderna mest populära barnboksfigurer med en jättemedalj. Vi är stolta och glada över att få göra den här produkten,konstaterar Ole Bjørn Fausa, grundare och ägare till Mynthuset Sverige.

Pippis jubileumsmedalj är hela 88,7 millimeter i diameter och väger 400 gram. Medaljen är tillverkad i koppar och är förgylld med 24 karat guld.

Medaljen präglas i en upplaga på maximalt 999 exemplar och varje medalj har ett eget serienummer.

Mera om Mynthuset: www.mynthuset.se

Mera om Saltkråkan: www.saltkrakan.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s