Mynt -och medaljsamlandet, hobby eller investering?

Det förs ofta olika diskussioner om det kan betraktas som en investering att samla på mynt och medaljer. En del samlare kanske också lever i hoppet om att en dag kunna sälja sina mynt och medaljer med en liten vinst.

Naturligtvis finns det exempel på mynt som stigit i värde genom åren, men det kräver stor kunskap och egen aktivitet av samlaren för att få tag på dessa exemplar och för att hitta rätt i den djungel av mynt och medaljer som finns i världen.

Mynthuset Sverige säljer inte mynt och medaljer som en investering. Mynthuset vill framförallt sprida samlarglädje och betonar myntsamlandet som hobby och inte som investering.

Mynthuset vill göra det enkelt att samla och kan på inget sätt garantera att de mynt, medaljer och andra produkter som säljs behåller sitt ursprungliga pris, eller att de kommer att stiga i värde framöver.

Mynthuset vill med sina mynt och medaljer uppmärksamma historiskt och kulturellt intressanta nationella och internationella händelser. Därför bifogas ofta historiska texter och annat bakgrundsmaterial med de föremål som säljs.

När mynt och medaljer präglas i guld och silver får de en värdig lyster och skönhet, som för lång tid framöver påminner samlaren om de olika motivens historiska och kulturella betydelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s